https://www.mrwoods.nl/collectie/kranen
 

               TIGER BRONZE                                           MATTE BLACK                                              CHAMPAGNE

               

Meir is de ster onder de gekleurde kranen. Naast mat zwart (Matte Black) zijn ook de kleuren goud/koper (Tiger Bronze)  en rose/goud (Champagne) beschikbaar.

Al sinds 2009 stort Meir zich op de productie van gekleurde kranen. Dit maakt dat deze Australische kranen specialist ver voorloopt op de huidige merken die o.a mat zwarte kranen aanbieden.

Kenmerkend hiervoor is het verfijnde en geoptimaliseerde productie proces dat Meir heeft ontwikkeld.
In tegenstelling tot bijna alle andere kranen merken die hun producten nog ouderwets spuiten of poedercoaten is Meir Australië dit begin stadium van afwerking allang gepasseerd.

Na de eerste jaren alle kinderziektes uit het productie proces te hebben gefilterd is Meir in 2010 al overgestapt op het galvaniseren van hun producten.

Galvaniseren ook wel ‘electroplating’ genoemd is een proces waarbij het basis materiaal van de kraan ‘messing’ onder stroom wordt gezet. Door de messing onderdelen onder stroom in de speciale kleur baden te dompelen worden deze voorzien van een zeer slijt vaste laag. Het grote voordeel van deze techniek is dat de toplaag dus vele malen sterker en strakker is dan wanneer deze gespoten of gepoedercoat worden. Dit speciale productie proces is de reden dat Meir maar liefst 10 jaar garantie geeft op de afwerking en eventuele productie fouten van hun kranen. Ook zal u afgezien van de ronde handdouche geen kunststof onderdelen treffen. Meir onderdelen zijn uit hoogwaardig messing geproduceerd.

Alle keramische binnenwerken ‘cardridges’ die voor de kranen worden gebruikt zijn van het merk Kerox en zijn ten alle tijde te vervangen mocht dit ooit nodig zijn.
Veel mensen hebben nog het idee dat als er iets mis is met een inbouwkraan de hele muur moet worden open gehakt. Relax en haal adem want voor de Meir kranen voorzien van Kerox keramische binnenwerken is dit absoluut niet nodig. U kunt deze universele cardridge altijd van buitenaf uitwisselen.

Nu verwachten de meeste mensen dat door dit speciale productie proces de prijzen hoog liggen, maar dat zal u verbazen. Omdat Meir al zo’n geruime tijd over dit proces beschikt en inmiddels over de hele wereld hun producten leveren aan zowel grote bouw projecten als de particuliere sector betaald u niet meer voor deze ontwikkeling. Dit maakt dat Meir de perfecte combinatie tussen prijs en kwaliteit hanteerd t.o.v andere merken.

Naaste de complete badkamer collecties in diverse kleuren levert Meir ook producten in dezelfde style en afwerking voor de toiletruimte en keuken. Zo brengt u mooi één geheel in huis van dezelfde hoge kwaliteit.

Zie hier de catalogus